Site içi arama:

 

Hizmetlerimiz
Doktorlarımız
Anasayfa
Anlaşmalı Kurumlar
Sorularınız
İletişim
İnsan Kaynakları
Kurumsal
Forum
Bültenler
Üyelik
Online Destek
Bilgi
Alerjik göz hastalıkları Glokom
Aşı- Hastalıklardan korunmak için aşı Gözyaşı sistemi bozuklukları
Az görme Güneş ve göz sağlığı
Check-up • Horlama
Çocuk göz sağlığı Katarakt
  Horlama  
Horlama, erişkinlerin en az yarısında, çocukların da önemli bir kısmında görülen bir uyku bozukluğudur. Ancak her horlama sürekli ya da düzenli değildir ve sorun oluşturmaz. Tıbbi açıdan ele alınması gereken durum kişinin her gece gürültülü bir şekilde horlamasıdır. Ayrıca kişi uykuda solunum duraklamaları yaşıyorsa, uykusunu alamadan uyanıyorsa ya da gündüzleri de uyuklamadan yakınıyorsa bir an önce uzman bir hekime başvurmalıdır.
Erişkinlerde horlamanın en sık sebebi yumuşak damak ve küçük dilin normalden fazla büyümesi ve sarkmasıdır. Fakat burundan ses tellerine kadar üst hava yollarını daraltan bütün problemler horlamaya sebep olabilir. Çocuklarda ise horlama sıklıkla geniz bademciğinin belirtisidir. Eğer daralma çok ciddi ise hava yolu tamamen kapanabilir. Bu da uykuda solunum duraklaması ile sonuçlanır.
Yalnızca horlaması olup soluk duraklamaları olmayan bazı hastaların tedavisi için kilo vermesi, diyetine belli bir düzen getirmesi, alkol vb. sakinleştirici alımını kısıtlaması, hatta sırtüstü yatmaması bile yeterli olabilir. Bazı hastalarda ise tedavi gerekir. Bu durumda radyofrekans uygulaması, lazer cerrahisi, özel geliştirilmiş diş protezleri, basınçlı hava sistemleri ya da yumuşak damak, alt ve üst çene veya dil köküne yönelik ileri cerrahi tedaviler uygulanabilir.
Horlama-almed