Site içi arama:

 

Hizmetlerimiz
Doktorlarımız
Bilgi
Anlaşmalı Kurumlar
Anasayfa
İletişim
İnsan Kaynakları
Kurumsal
Forum
Bültenler
Üyelik
Online Destek
Sıkça Sorulan Sorular
Kontakt lensler Retina
Kornea Şaşılık
Muayene Üveit
• Diğer Sorularınız...
  Diğer Sorularınız  
» Gözde yanmanın sebepleri nelerdir?
Gözlerde yanma herhangi bir hastalık olmadan çok sık karşılaştığımız bir durum olmakla birlikte bazen gözyaşınız, göz kapaklarınız, göz yüzeyini örten beyaz zar veya kornea ilgili bazı hastalıklar da bu duruma neden olabilir.
» Gözlerde kanlanma hangi hastalığa işaret eder?
Gözde kanlanma yapan pekçok göz hastalığı mevcuttur.
» Gözlerde tik olmasının sebebi nedir?
Gözlerdeki tik genellikle sıkıntılı dönemlerde görülürler. Gözle ilgili herhangi bir hastalığa işaret etmezler. Kendiliğinden geçmiyor ve sizi çok rahatsız ediyorsa bir sinir hastalıkları uzmanına görünmenizi tavsiye ederim.
» Göz sağlığını korumak için ne yapmalı?
Göz sağlınızı korumak için önerilerimiz şunlardır:
· Gözünüzü dış faktörlere karşı korumanız
· Gözlerinizi temiz tutmanız
· Beslenmenizi eksik bırakmamak, fazlaya da kaçmamak. A vitaminin göz için önemli bir vitamin olduğu söylense de diğer vitaminlerin de yeri yadırganamaz. Genel beslenmenize dikkat ettiğiniz takdirde bu yönden herhangi bir sıkıntınız olmayacaktır.
· En az yılda bir göz muayenesi
· Gözle ilgili şikayetiniz olduğunda mutlaka çözümü bir göz doktorunda aramanız
» Göz altlarında morlukların tedavisi nedir?
Göz altlarında bulunan siyahlıklar genellikle yapısaldır ya da aşırı yorgunluk ile ortaya çıkarlar. Bu konunun tedavisi ile göz hekimleri pek fazla ilgilenmemektedir. Bir cildiye uzmanına danışmanızı tavsiye ederim.
» Bilgisayara bağlı göz problemleri ve çaresi nedir?
İnsanın net görebilmesi, gözün enfeksiyonlara karşı korunması ve göz yüzeyinin kayganlaştırılması için belli bir miktar göz yaşına ihtiyaç vardır. Bu göz yaşı gözün üst dış kısmındaki ve kapakların iç yüzeyini örten zardaki bezlerden salgılanır ve burun tarafındaki pınarcıklardan buruna aktarılır. Göz yaşının göz üzerinde düzenli dağılımı için göz kırpma refleksine gerek vardır. Günümüzde sık kullanılan bilgisayar monitörleri ve diğer monitörlü araçlar göz kırpma refleksini azaltarak kuruma meydana getirirler. Hasta bu durumda gözünde yorgunluk, yanma, batma, ışığa duyarlılığın artışı gibi şikayetler hisseder. Tedavide planlı çalışma, belli aralıklarla dinlenme, yüzü ılık suyla yıkama ve gerekirse göz yaşı destekleyici ilaçlar önerilir. Ayrıca monitörden gelen ışınlar yansımalara yol açarak gözü rahatsız eder. Bunu engellemek için koruyucu filtreler ya da antirefle camlı gözlüklerin kullanılması gerekir.
» Trombosit ölümü gözde ne yapar?
Trombositler vücudumuzda kanamaları engelleyen hücrelerdir. Bu hücrelerin ölümü ile ya ciddi hastalıkların sürecinde ya da bu hastalıkların tedavi sürecinde karşılaşılır. Trombositlerin ölümü ile hayat sürdürülemeyeceği için takviye yapılmaları gerekir. Bu hücrelerin ölümü ile gözde karşılaşılan kanamalar, takviye yapılması nedeniyle pek sık değildir. Olduğu takdirde de takviye sonrası geri dönüşüm gösterir. Geri dönüşüm olmadığı takdirde cerrahi müdahale ile bu kan boşaltılabilir.
» Göz yaralanmalarında vitrektominin faydası var mıdır?
Gözün delici yaralanmaları gözün kaybına yol açacak kadar ciddi olabilir. Gözün kaybına yol açmadığı durumlarda da oldukça fazla problemler meydana getirir. Yapılan işlemler bir katarakt cerrahisi gibi çok yüz güldürücü sonuçlar vermeyebilir. Bu tip cerrahilerde en küçük görme elde edilmesi büyük kazanç sayılır. Elde imkanlar olduğu müddetçe doktorunuzun önerilerine uymaya devam edin. Zira bu süreç sonunda elde edilecek görme ne kadar az olsa da Allah göstermesin kişinin diğer gözüne de bir şey olacak olursa bu görme çok mana ifade edebilir.
» Ani görme kayıplarının sebepleri nelerdir?
Ani görme kaybına yol açan birkaç hastalık vardır. Bunlardan ilki ani göz içi basıncı yükselmesidir. Özellikle loş ortamlarda ve sıkıntılı zamanlarda meydana gelen bu durumda göz içi sıvısının gözü terkettiği bölge tıkanır, göz içi basıncı yükselir, göz ağrısı, baş ağrısı ve mide bulantısı gibi şikayetler meydana gelir. İkinci durum kafa içi basınç artışıdır. Bu durumda başağrısı ve mide bulantısı gibi şikayetler görme bozukluğundan daha fazla dikkati çeker. Üçüncü olarak beyin damar hastalıklarında meydana gelen ani görme kaybıdır. Bu duruma da diğer şikayetler pek fazla katılmayabilir. Migren hastalığı olanlarda da bahsetmiş olduğunuz şikayetler meydana gelir. Son olarak gözün sinir tabakasını etkileyen hastalıklar yönünden incelenmeniz gerekir. Kısaca söylemek gerekirse bahsetmiş olduğunuz durum ciddi bir durum olup derhal tanısının konması lazımdır. Bu amaçla öncelikle bir göz doktoruna görünüp daha sonra gerekiyorsa nörolog veya beyin cerrahı tarafından değerlendirilmeniz uygun olur.
» Göz protezini nasıl yaptırabilirim?
Yeni bir protez için öncelikle göz çukurunun muayenesi gerekir. Proteze uygun olduğuna karar verildikten sonra isterseniz stokta bulunan protezleri gözünüze deneyebiliriz. Hazır protezler gözünüze olduğu takdirde daha hesaplı olarak yeni protezinize kavuşabilirsiniz. Hazır protezler gözlerinize olmadığı takdirde ölçülerinize uygun imalat yapılır. Kliniğimizde protezle ilgili tüm işlemler yapılmaktadır.
» Renk körlükleri ile ilgili bilgi verir misiniz?
Renk körlüklerinin çoğu doğuştan meydana gelir. Nadiren gözün siniri ve sinir tabakasına ait bozukluklarda da renk görme bozukluğu meydana gelir, ancak bunların oranı tüm renk körlüklerinin içinde %1'i geçmez. Doğuştan renk körlükleri diskromatopsi ve akromatopsi şeklinde görülür. Doğuştan diskromatopsiler, büyük çoğunlukla kırmızıyı gören konilerin bulunmamasından ötürü protanopi ve yeşili görenlerin bulunmamasından döteranopi şeklindedir. Her ikisi de cinsiyete bağlı çekingen geçişlidir. Kadınlarda görülme oranı %0,5'tir. Mavi rengi gören konilerin bulunmadığı tritanopi doğuştan çok nadirdir. Daha çok sonradan meydana gelir.
Doğuştan renk körlüklerinin çoğu orta derecededir. Konilerin tümünün görevlerini yapamamaları sonucu ortaya çıkan akromatopsi otozomal çekingen geçişlidir. Bu hastalar renklerin tümünü gri görürler. Renk körlüğü yanısıra görme düzeyleri de düşüktür. Renk körlüklerinin tanısı için en sık kullanılan yöntem Ishihara kartlarıdır. Bu kartlarda renkli sayılar ve bulmacalar yer alır. Renk körlüğü olan kişiler bu sayıları okuyamaz ve bulmacaları çözemezler. Bu testin yanısıra renk yumakları da kullanılmaktadır.
» Gözlerde kaşıntı neden olur?
Gözlerde ileri derecede kaşıntı allerji, enfeksiyon, göz yaşı azlığı, gözde depozit birikmeleri, yabancı cisim kaçması, göz kapağı ve kirpik hastalıkları, göz yüzeyinde düzensizlik yapan hastalıklar, bağışıklık sistemi hastalıkları, romatolojik hastalıklar, bazı cilt hastalıklarının göz bulgusu gibi pekçok patolojik duruma işaret edebileceği gibi yorgunluk, uykusuzluk ve bilgisayar başında fazla çalışma gibi normal durumlarda da meydana gelebilir. Bunların ayrımının yapılabilmesi için muayene olmanız gerekir.
Göz damlası kullanımı
Göz merhemi kullanımı