Site içi arama:

 

Hizmetlerimiz
Doktorlarımız
Bilgi
Anlaşmalı Kurumlar
Anasayfa
İletişim
İnsan Kaynakları
Kurumsal
Forum
Bültenler
Üyelik
Online Destek
Sıkça Sorulan Sorular
Kontakt lensler Retina
• Kornea Şaşılık
Muayene Üveit
Diğer Sorularınız...
  Kornea  
 
» Herpetik keratit hakkında bilgi verir misiniz?
 
Herpes hastalığı gözde hemen hemen her yapıyı tutabilir. En çok tuttuğu yapı ise korneadır. Herpetik keratit olarak isimlendirilen bu durum kesafet oluşturarak görmeyi bozabilir. Bu nedenle gecikmeden tedavisinin yapılması gerekir. Tam tedavisi yoktur. Vücudun zayıf düştüğü durumlarda tekrarlama gösterebilir. Her nüks edişinde titizlikle tedavisi gerekir.
 
» Keratokonus hastalığında lazer uygulanabilir mi?
Bahsetmiş olduğunuz durum keratokonus, keratoglobus ve pellusid marjinal dejenerasyon şeklinde sayabileceğimiz ve keratektazi ana başlığı altında toplanan bir grup hastalıkta görülür. Böyle hastalığı bulunan kişilere lazer denemeleri olmakla birlikte uzun dönemdeki sonuçları şüphelidir. Ancak hastalar seçilerek lazer uygulanabilmektedir.
 
Bu hastalıkların asıl tedavisi sert gaz geçirgen kontakt lens kullanımıdır ve hastaların %90'dan fazlası bu lensleri kullanabilir. Çok ileri dönemlerde kornea nakli gündeme gelebilir ve ancak kontakt lens uygulanamayan gözler için önerilir. Kontakt lens çoğu klinikte uygulanabilmektedir, fakat özel deneme seti gerektirir. Bu nedenle gitmek istediğiniz klinikte 'keratokonus deneme seti' olup olmadığını öğrenmeniz gerekir.
 
» Keratokonus nedir?
Keratokonus, gözün önündeki kornea denilen tabakanın incelmesi ve huni şeklinde öne doğru bombeleşmesi ile seyreden bir hastalıktır. Genellikle gençlik yaşlarında tespit edilir ve 30 yaşlarına kadar ilerleme gösterebilir. İlerlemesi esnasında yüksek derecelerde miyopi oluşturur.
 
Önceleri gözlük denense de bir süre sonra gözlükle yeterli görme elde edilemez. Bu durumda sert gaz geçirgen kontakt lens kullanımına geçilmesi gerekir. Bu lensler korneayı bastırarak görmeyi netleştirirler. Gözdeki bombeleşme çok daha fazlalaştığında lenslerin kullanımı imkansızlaşır. O zaman ölü gözünden kornea nakli yapılması gerekir.
 
» Akut hidrops nedir?
 

İnsanların gözünde ödem oluşması tek başına olabilecek bir hastalık değildir. Ödem, gözdeki diğer hastalıklara eşlik eder. Herhangi bir yabancı cisim, enfeksiyon, travma veya cerrahi söz konusu değilse kardeşinizde keratokonus dediğimiz bir hastalığın olması muhtemeldir. Bu hastalıkta kornea tabakası bombelik yapar, aşırı bombeleşme sonucu arka yüzden meydana gelen çatlama ile birlikte kornea su toplamaya başlar. Tedavisi damla ve haplarla yapılır. Bu haplardan "Diazomid" ismi ile anılan hap kol ve bacaklarda uyuşmaya neden olur. İkinci hap ise bu hapın yan etkilerini azaltmak için verilir. Diazomidin veriliş amacı ise göz tansiyonunu düşürerek korneadaki sıvının çekilmesini sağlamaktır. Korneadaki ödem kaybolduktan sonra bazen böyle gözlerde meydana gelen skar dokusuna bağlı olarak görme artabildiği gibi oluşabilecek bir leke görmeyi azaltabilir de. Bu durumda kornea nakli gerekir.