Site içi arama:

 

Hizmetlerimiz
Doktorlarımız
Bilgi
Anlaşmalı Kurumlar
Anasayfa
İletişim
İnsan Kaynakları
Kurumsal
Forum
Bültenler
Üyelik
Online Destek
Sıkça Sorulan Sorular
Kontakt lensler Retina
Kornea Şaşılık
Muayene • Üveit
Diğer Sorularınız...
  Üveit  
» Behçet üveiti ile ilgili bilgi verir misiniz?
Behçet, sebebi bilinmeyen bir sistemik hastalıktır. Ağızda aftlar oluşması, ciltte eritema nodozum, siğilce ve tromboanjitis gibi lezyonlar, genital bölgede ülserler ve gözde üveit ve vaskülit ile tanısı konulur. Gözün ya ön ya da arka segmentini tutar. Gözün ön kısmını tutan formunun görme yönünden gidişatı daha iyidir. Tedavide hastalığın başlangıç dönemi ve şiddetine göre göz bebeğini genişleten ilaçlar ve kortizon kullanılır. Kortizon göze damla, merhem, iğne olarak ya da ağızdan veya damardan uygulama şeklinde verilebilir. Bunun yanısıra hem atakları tedavi etmek hem de sayısını azaltmak amacıyla bağışıklık sistemini baskılayan ilaçlar kullanılabilir. Tüm bu ilaçların kullanımı ve kesilmesi doktor kontrolünde yapılmalıdır. Hastalık katarakt veya glokom gibi sekeller oluşturduğu zaman da uygun şekilde tedavisi yapılabilir. Ancak şu bilinmelidir ki bu hastalığın kökten çözümünü sağlayan bir tedavi henüz mevcut değildir.
» Pars planit nedir?
Ara üveit olarak da bilinir. Gözün damar tabakasının orta bölümünü tutan iltihabi bir hastalıktır. Bu bölüm iris denilen gözün renkli tabakasının biraz arkasında kalır ve ancak özel muayene aletleri ile görülebilir. Hastaların %80'inde iki gözü de tutar. Sinsi seyirli ve müzmin bir hastalıktır. Görmeyi pek etkilemez, hastalar çoğunlukla sinek uçuşmalarından yakınırlar. İleri evrelerde ise katarakt, kistik makula ödemi ve göz içi kanaması gibi nedenlerle görme kaybı meydana gelebilir. Olguların %80'inde herhangi bir tedavi gerekmez, diğerlerinde ise kortizonlu ilaçlarla tedavi yapılır.
» Vogt-Koyanagi-Harada Sendromu nedir?
Gözde üveitin yanısıra sistemik bulguların da eşlik ettiği bir hastalıktır. Görme azalması, fotofobi, ağrı ve göz kırmızılığı ile birlikte baş ağrısı, kusma, ense sertliği ve ateş izlenir. Saç dökülmesi ve ciltte renk değişiklikleri görülebilir. Sebebi bilinmeyen bir hastalıktır. Tedavisinde kortizonlu ilaçlar kullanılır.
» Üveitten korunulabilir mi?
Üveit, gözün damar tabakasının iltihabi bir hastalığıdır. Her 10 hastadan yaklaşık 3-4'ünde sebebi bulunamamaktadır. Sebep bulunsun ya da bulunmasın amaç gözdeki aktif iltihabi durumun yatıştırılmasıdır. Kesin tedavisi söz konusu değildir. Ancak değişik üveit tiplerinin değişik tedavilere verdiği yanıtlar farklıdır. Üveitten korunma konusuna gelince yüzde yüz etkili bir yöntem bilinmemektedir. Özellikle bünyenin zayıf kaldığı durumlarda, hastalık zamanlarında ve stresli zamanlarda üveitin alevlendiği bilinmektedir. Sakin bir hayat tarzının atakları önlemede kısmi bir etkisi olabilir.